Tiden ....

Der er noget galt i Danmark …

316c80c636aac14ee22ba2519791c0b8I vores, ellers så skønne, lille land, går tingene helt skævt for tiden.
Den ene uforstålige lov efter den anden bliver indført og efterhånden minder det mest om en omvendt Robin Hood fortælling. 
Tag for eksempel den nye kontanthjælpsreform, hvor gensidig forsøgerpligt er et af punkterne. 

Lad mig lige lægge ud med, at jeg grundlæggende ikke er uenig i, at lever man fast sammen med en partner skal man selvfølgelig have samme fordele/ulemper som hvis man var gift.

Der, hvor det går galt med min forståelse er den måde som regering og kommuner i de sidste år har arbejdet hen imod reformen og har kørt sig i stilling til at kunne vaske sine hænder i den nærmeste håndvask overfor de personer, der bliver ramt. 

Lad mig kommer med et eksempel:

En 40-årig kvinde, der er i job og har en normal hverdag med venner og veninder, et hjemmeboende barn, lejet rækkehus og vovse – og en cykel ;). Kvinden bliver opereret og planen er jo så, at hun skal være sygemeldt en periode og derefter vende tilbage til sit job. Nogle uger efter operationen har hun det dog stadig dårligt og en nat bliver hun indlagt akut med store smerter og undersøgelser viser, at kirurgen har skåret hendes urinleder over 😮 . 
Nu følger en re-operation og en lang periode på sygedagpenge. 
I første omgang betyder det, for kvinden i mit eksempel, at hun må flytte i en billigere bolig. 
I næste omgang betyder det, at hun bliver nødt til at sælge sin hund, da hun efter måneder stadig har så store smerter, at hun ikke kan holde til at lege med den og gå de ture som sådan en har krav på. 
Smerterne fortsætter og hun bliver sendt til diverse undersøgelser og selvfølgelig skal der ske en udredning i forhold til sygedagpengene. På et tidspunkt siger hendes læge til hende, at han har noget smertestillende medicin, som hun skal tage og det gør hun selvfølgelig også. Efter et par uger taler jeg med hende og hun fortæller, at hun har det meget underligt efter hun er begyndt på medicinen. Hun giver mig navnet på pillerne og stor er min forbavselse, da jeg genkender dem som antidepressiver 😮 Efter den behandling fra lægens side skifter hun læge. Der er på det her tidspunkt gået et års tid siden operationen. 
For at hun kan få forlængelse på sine sygedagepenge, kræver kommunen/jobcenteret, at hun begynder at gå til fysioterapeut og da hun samtidig er ved at gå ned psykisk over al den her uvished og alle smerterne, beder de hende gå til psykolog også. 
Disse behandlinger er egenbetaling, men nødvendige for, at hun kan fortsætte på den ydelse hun modtager nu. 
Ak ak ak – efter kort tid tager kommunen alligevel sygedagpengene fra hende og sætter hende over på kontanthjælp, hvilket betyder en nedgang i indtægt på omkring 2500,- udbetalt om måneden. Et naturligt resultat er jo så, at hun i hvertfald ikke kan fortsætte sine behandlinger. 
I det her forløb har hun måttet alliere sig med en bisidder, da hun flere gange har fået ny sagsbehandler, som hver især har stillet svartider i udsigt, som for det meste er blevet overskredet med adskillige uger/måneder og først er kommet når hun har rykket for det mange gange – og først når hun er gået til lederen fordi hun ikke modtager svar på mails eller de beskeder hun lægger på tlf.svareren. 

Diagnose fra psykiatrien er nu blevet til Depression og flere angstlidelser.
Både psykolog, fysioterapeut og egen læge rapporterer til kommunen, at hun ikke vil være i stand til at udføre et job i mere end max. 1-2 timer om dagen pga. konstante smerter. 
Med til historien hører, at kirurgen ganske vist indrømmer, at han har lavet en fejl, men at det var et “hændeligt uheld” så i øjeblikket kører en ankesag, da sagen faldt ud til hans fordel (det kan man jo så undre sig gevaldigt over, men måske skal det ses i lyset af at kirurgen og hendes læge er gode venner?).

En lang forklaring, men den er vigtig for at kunne forstå, hvordan mennesker bliver taget som gidsler i det kommunale regi, for at de kan spare nogle penge. Sagen er nemlig den, at var vores eksempel kommet i fleksjob mens hun var på sygedagpenge, ville hun skulle have én sats, men kommer hun det mens hun er på kontanthjælp er det en væsentlig lavere sats, hvilket jo KUN er til kommunens fordel. 

Så i dag sidder vores eksempel alene i sin bolig, modtager kontanthjælp, har psykiske problemer og konstante smerter (som der ikke kan gøre noget ved og som ingen anerkender, trods det, at det jo er logik for perlehøns, at en sund, frisk kvinde der før havde job og kunne alt og så bliver fejlopereret og nu må leve med kraftige smerter, kun kan skyldes den operation) og har mistet store dele af sit sociale netværk, da angst og depression også er en del af hendes dagligdag nu – og kan ikke få de økonomiske ender til at hænge sammen. Der er knapt nok råd til mad og da slet ikke råd til den behandling, der ville gøre hende så godt. 

Så kommunen/jobcenteret har gjort hvad de kunne – for at vore eksempel her bliver så billig i drift som muligt. De har tilsidesat de rapporter de selv har bedt om fra diverse behandlere og hvem er det der sidder tilbage med fletningerne i brevsprækken? 

Jeg forstår ikke, hvordan en regering som den nuværende kan gøre det endnu sværere at være udenfor arbejdsmarkedet i Danmark. Hvordan kan de se sig selv i øjnene? Hvordan kan de gå til valg med løfter om bedre forhold for alle – bedre ældrepleje – bedre vilkår for socialt udsatte – bedre vilkår for børn og unge?
For hvad er det vi har fået? 
Ældrepleje: Helle Thorning Schmidt var en af dem, der talte højest om, at vi skyldte de ældre, at de blev behandlet ordenligt, at de skulle have ret til et bad HVER dag, at de skulle have mere hjemmehjælp osv. osv. det er nu blevet til, at antallet af hjemmehjælpstimer er sat ned, og den nye finanslov ville de ikke ha’ skulle indholde et retskrav om bad bare 2 gange om ugen … *man undres*
Socialt udsatte: Her skal vi igen huske på, at ikke alle på kontanthjælp er mennesker, der reelt kan varetage et normalt job og som bare ikke lige har lyst, men gruppen indeholder i stor grad mennesker, der er blevet syge, men hvor kommunerne gør ALT for at få dem væk fra sygedagpenge-puljen og over på kontanthjælp, for det mindsker kommunens udgifter og får deres tal til at se pænere ud – på papiret. Vi har ikke penge til at hjælpe de som uforskyldt er kommet blandt de svageste, men vi kan sagtens spænde et sikkerhedsnet ud under de mennesker, der selv har valgt at løbe en økonomisk risiko (læs F1 lån)
Børn og unge: Målet og valgsnakken gik på, at vi nu skulle have en af verdens bedste folkeskoler og de bedst uddannede unge mennesker i verden. Straks stillede man sig stejlt overfor lærernes arbejdsvilkår og nægtede dem at gå på arbejde. Hurra – det giver ganske rigtig suværn uddannelse til børnene (ironisk). Så reformerer man SU ydelserne, så de unge er nødt til at arbejde endnu mere ved siden af studierne for at det kan løbe rundt. Uanset, hvor mange brikker man måtte have, der står i vejen for hinanden er det vist logisk, at det ikke ligefrem giver mere tid til at fordybe sig i sit studie.
Man laver inklusion i folkeskolen så børn med specielle behov skal ind i normaltfungerende klasser. Stakkels lille Peter, der er autist – han vil jo helt klart lære en masse af at være i et miljø, der i den grad stresser ham (ironi). 

Man sidder ikke tilbage med en følelse af, at der bliver arbejdet for borgeren, men for at stille sig som politiker, sagsbehandler o.lign. bedst muligt. Også her skal vi huske på, at det jo ikke er politikeren, der mister indtægt. Tvært imod var noget af det første denne regering gjorde, da de fik magten, at varsle reformer og nedskæringer – og derefter give sig selv en lønforhøjelse – det hele klinger lidt hult, ikk? 

I min optik er en venstre-orienteret regering en sammenslutning af mennesker, der varetager de svagestes interesser. Hvor er deres ideologier blevet af?
Vi er et lille land med ca. 6 mio. indbyggere. Alligevel er vi et af de lande der betaler højest kontingent for at være medlem af EU. Vi er et af de lande, der sender mest i udviklingsbistand til u-landene. Vi er et af de lande der først falder til patten, når USA lufter tanker om krigsindsatser rundt om i verden. Vi er et af de lande, der har den højeste udgift på integrationsområdet.
Måske kunne vi skære bare lidt ned på de udgifter og gøre noget godt for de svage i vores eget land i stedet? Og vær lige opmærksom på, at jeg IKKE siger, at vi skal afskaffe udviklingsbistand – vi kunne måske bare lægge os lidt under det niveau, som de store lande betaler. 

Medmenneskeligheden  er væk – pist borte og forsvundet. 

Før i tiden var min tanke om fremtiden, at jeg håbede vi havde passet godt nok på vores jord, så vores børn kunne få et skønt liv. 
Nu er min tanke blevet til frygt for, at vores børn ryger ud af de kasser, som samfundet har opstillet – for så er de sq godt nok lost. 

3

 • Dulledimsen

  Altså de der smileys driller. Det ligner jo GrineSmileys – det er det altså ikke – det er overraskede Smileys 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe overvejet om jeg også skulle skrive om det på min blog, men jeg er faktisk så frustreret på regeringen pt at jeg ikke ved hvor jeg skal starte og slutte.. Jeg har masser af ord, men de er ikke kønne og samtidig så mundlam over at de i det hele taget kan finde på at gå efter dem der i forvejen har det svært.. Jeg er i chok og håber godt nok de kommer på andre og bedre tanker inden de ødelægger verdens lykkeligste folk.. som de jo kalder os…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HØRT!!!!
  Og enig – både med du og Jeannette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tiden ....