The Real Housewives of Beverly Hills - a few thoughts on depression.

Hvorfor lige mig? Egoisme og selvmedlidenhed …


twitter_question_mark

 

Solen skinner og foråret er kommet. Fuglene kvidrer lystigt lige før solen står op. Alting spirer og verden bliver igen fyldt med farver. Det er jo lige til at blive glad i låget af.


Jeg er bare ikke glad. Mit mørke rum vil ikke lade lyset komme ind – uanset, hvor meget jeg ønsker det. – Uanset, hvor meget jeg synes, at jeg kæmper. – Uanset, hvor mange positive ting, jeg gentager for mig selv i løbet af dagen. 


Jeg har faktisk ikke noget imod modløsheden. Det jeg har noget imod er angstens grimme ansigt, der har limet sig fast på min hjerne. 

Modløshed ved jeg, at jeg kan vinde over. Angsten der imod, det er den, der sætter en stopper for alt, hvad jeg er. Det er den, der får mig ned med nakken – gang på gang. Det er den, der får mig til at blive handlingslammet, og den, der får mig ind i karrusellen med selvmedlidenhed og et hav af fysiske symptomer. 


For hvorfor skulle det ske for mig? Hvad har jeg gjort forkert, siden at jeg i dag skal have det sådan her? Hvorfor må jeg ikke få lov til at nyde livet? Og hvorfor kan jeg ikke bare sige “f*ck af angst – jeg gider dig ikke”? Hvorfor er jeg så svag, at jeg lader den vinde over mig?


Jeg ved, hvad jeg skal gøre. Jeg ved, at jeg skal eksponere mig selv. Jeg ved, at jeg skal sætte mig i de svære situationer for at vinde på den lange bane. Jeg ved, at de fysiske ting ikke er “sygdom”, men angstens måde at vise mig sit ansigt på. Jeg ved, at jeg skal starte med de helt små ting og gradvist øge “presset”. 


Jeg ved også, hvor svært det er at stå ud af sengen, når hele verden sejler for øjnene af en. Og jeg ved, hvor svært det er at gå ud i solen, når fortovet på forunderligvis er lavet om til en sti af vat og elastikken kravler helt op omkring hjernen og prøver at mase hals og hoved sammen. Når maven ruller rundt og kvalmen stiger til uanede højder. Når tankerne løber stærkere end deltagerne ved et marathon. Når bare det, at sidde stille i sofaen og dreje hovedet synes som om besvimelsen er lige på trapperne og man føler, at man lige mister et sekund eller to i sin bevidsthed. 


Ja, så er det altså, at jeg synes det er hamrende synd for mig. Det er her, at jeg mister troen på det gode liv. Det er her, hvor jeg mister gejsten for at kæmpe. 


Og det er her, jeg tænker: “Hvorfor lige mig?” 

 

3

 • Hej søde..

  Jeg ved virkelig hvordan du har det.. Boede selv i min seng i 3 år og ingen skulle prøve at lokke mig ud… Dog blev jeg klogere.. Jeg lærte at angsten altid vil være en del af mig, den forsvinder aldrig 100%. Jeg har acceptere at den vil være der og at så må jeg lære at leve med den. I perioder er det utrolig svært og andre gange går det bedre.. Det vigtigste for mig i starter var at tage små skridt, det gør at man oplever sejrene og de er så ufattelig vigtige.. Jeg startede med at sige til mig selv at jeg ikke ville gøre noget med mindre jeg var 100% sikker på at jeg kunne gennemføre.. Jeg kunne bare ikke tåle flere nederlag dengang. Første dag var midt mål vidst bare at stå op af sengen og lufte ud.. Det tog min kun 5 min, men jeg gjorde det og betragtede det som den første sejr.. Derfra udviklede jeg det hele tiden med små bitte skridt.. tandbørstning, gå i bad, spise morgenmad, gå 3 skridt ud af lejligheden, gå ned med skrald, hente post osv.. Og vigtigst af alt, kun gøre de ting når jeg vidste at jeg kunne gennemføre.. hvis jeg på forhånd vidste at jeg ikke kunne, så lod jeg være.. Man skal nogen gange bare tilbage til de små sejre og de små skridt.. Man kan ikke bare kaste sig ud i den store eksponering, før man har en solid base..

  Kæmpe kram og masser af varme tanker.. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dulledimsen

   Tusinde tak fordi du tager dig tid til at kommentere på mine indlæg. Det er så dejligt at høre, at jeg altså ikke er helt unormal, når jeg har det som jeg har det. <3

   Jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg ryger ind i de her ting gang på gang. Jeg har jo haft perioder, hvor jeg var nået rigtig langt og så lige pludselig en dag, så er det bare slut igen og jeg skal starte helt forfra med det hele. F*ck, hvor det trækker tænder ud, og jeg synes det bliver sværere og sværere for hver gang ….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved hvad du mener, jeg synes at hele 2013 har været rigtig hård og der har ikke være meget der skulle skubbe i tankerne før jeg så vælter.. Man bliver frustreret og ved ikke hvad man skal stille op. Det tager alle ens kræfter og man ender i den ene dårlige cirkel efter den anden..

   Jeg er dog ret sikker på at du er lidt som mig og gerne vil fortsætte kampen uanset hvor meget der kan skubbe til en. Du virker stærk selv om det hele ser sort ud og man bliver helt ulidelig.

   Det hele skal nok gå søde..

   Kram <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Real Housewives of Beverly Hills - a few thoughts on depression.