Jeg er ikke vild med lyng ....

Jeg er ikke vild med lyng ….

Lyng og sneLyng vokser i fuld sol på udpint og kvælstoffattig jord i f.eks. Danmark. Den har sin niche på sure, næringsfattige heder. Erfaringen har vist, at lyngen ikke selv kan opretholde sin habitat, og at heden egentlig blot er et trin på vejen fra udpint jord mod skov.” (citat wikipedia)

Ved første øjekast virker lyng som en stabil og solid plante. Stifter man nærmere bekendtskab med den, viser det sig dog, at den er enormt afhængig af mange faktorer for at kunne trives.

Den kræver sol (shine) og den kræver, at den konstant bliver vandet og næret. Bliver der for tørt omkring den, vil den begynde at visne og drysse, og med en let vind vil blomsterne blive kastet som med spredehagl. Lyng danner sit rodnet i sur bund, og kun i det sure, vil den trives og sætte en blomsterstand, som står struttende og venter på at bierne sværmer omkring den og stikker sin snabel ind.

…… og så til noget helt andet …..

Skal man overholde vores lands love selvom man synes nogle af lovene er ude af trit med udviklingen?
Er det ok, at overtræde en lov når man synes den er dum?

I min verden er der ingen tvivl. Man overholder loven uanset hvad, og er man utilfreds med den, må man aktivt forsøge at få den ændret. Der er intet, der undskylder, at man overtræder en lov med vilje, blot fordi man har sin egen agenda og ikke er enig i lovens berettigelse.

Lad mig komme med et eksempel:

En mand har et stort ønske om at udsmykke sin krop med tatoveringer. ( I Danmark er det forbudt at tatovere i hoved, på hals eller på hænder iflg. lov, der trådte i kraft den 15. juni 1966).

Manden tager hen til sin tatovør og kommer ud med tatoveringer på sine hænder, med ordene, at “nålen smuttede” og, at det i øvrigt er en dum lov og nogle gange må lov vige for egne ønsker.

For mig er dette så forkert, som noget kan være. For min skyld kan folk opføre sig som de vil – så længe de ikke gør andre ondt eller bryder loven. Man negligerer ikke bare en lov fordi man ikke kan lide den og tror man kan slippe afsted med det, fordi man nu engang er den man er. Hvor var vi henne, hvis alle blot gjorde som de havde lyst til og blæste højt og flot på, at der er en lovgivning?
Er man utilfreds med noget, må man gøre sit til at få politikkerne til at se på loven og forsøge at overbevise dem om, at man har en pointe. Man gør ikke bare noget, fordi man selv synes det er ok.

—– Kæmp for dine meninger – men kæmp via de kanaler der findes —–

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er ikke vild med lyng ....