Ny livsstil ....del 1.

Om igen ;) …

6443888-drlig-svn

Igår læste jeg en artikel omkring søvns indvirken på depressioner. 

Læs artiklen her

Jeg har i de sidste dage haft en del aha-oplevelser – altså, hvor tanker pludselig er faldet i hak og har givet mening på en helt ny måde. Det samme skete da jeg læste den nævnte artikel. 

Jeg er nemlig en rigtig syv-sover. Hvis jeg har det dårligt, er min første og “bedste” løsning at sove fra det hele. Når jeg sover slipper jeg for at tage stilling, og jeg slipper for at tage ansvar for min situation. Jeg behøver ikke at mærke, at jeg har det skidt når jeg svæver rundt i drømmeland. Hov, her kommer igen en lille aha-ting. Min psykoterapeut spurgte for nogle uger siden, hvad jeg er god til og jeg havde meget svært ved at finde noget. 
Jeg er super god til at sove og super god til at drømme. Mine drømme er meget virkelige og for det meste skønne og fulde af oplevelser. Derfor er det også så nemt for mig, at bruge søvnen som en overspringshandling for ikke at skulle deale med det, der er svært. 

Tilbage til artiklen. Jeg var godt klar over, at for lidt søvn påvirker kroppen i en negativ retning, og at træthed ikke giver en velfungerende psykisk tilstand. Jeg var dog ikke klar over, at for meget søvn faktisk har den samme virkning. 

Her er det, at jeg vil sætte ind nu. En fast soverytme og max. 9 timers søvn i stedet for op til 17-18 timer, som jeg snildt kan nå op på når det står værst til. Jeg vil arbejde på at fortælle mig selv igen og igen, at når jeg har sovet 9 timer, så ER jeg udhvilet og kroppen har ikke brug for mere. 

Det kræver ændring af vaner, og der er ingen, der kan love mig, at det bliver nemt. Faktisk er der ikke ret meget, der er nemt når man skal lave om på gamle mønstre. Det har altid været enormt skræmmende for mig, at det er MIG, som skal gøre arbejdet – det kan hverken gøres af andre eller af medicinen. Det ville være så nemt, hvis man lige kunne vende harddisken og starte forfra med at lægge ind på den, men sådan er livet ikke. Livet er én lang proces af indlæring, afkodning og kursændringer. 

Mit første mål vil være at fjerne fokus fra den træthed jeg ofte føler i løbet af dagen. Fokus skal flyttes hen på ting, der kan friske mig op – bevægelse vil være et rigtig godt bud 😉 Mon ikke det skulle være muligt at gå en tur i stedet for at sove ? 

For når jeg HAR sovet det jeg skal, så kan der altså ikke ske mig noget når jeg går ud. Jeg falder altså ikke i søvn undervejs 😉 

Sådan skal det være – basta !!! 

2

 • Jeg så godt artiklen i går og faktisk fik jeg også lidt en a-ha oplevelse bagefter. Der stod egentlig ikke noget i den jeg ikke vidste i forvejen, men jeg blev mere opmærksom på hvordan søvn kan påvirke sindet. Jeg har i flere måneder haft rigtig mange søvn problemer og det har været en kamp. Det er bedre nu men jeg ved at jeg helst skal ha mine 8-9 timer og så skal jeg ellers holde mig fra at sove i løbet af dagen.

  Den gang jeg blev syg kunne jeg hurtigt sove 18 timer på en dag uden problemer. Dog ved jeg at det på ingen måde var sundt for mig.. Når jeg nu tænker tilbage, så ved jeg også at jeg ikke selv var i stand til at ændre det på det daværende tidspunkt.. Det er ikke let bare at beslutte at nu laver man sin søvn om.. basta.. Så let er det desværre ikke..

  Jeg synes det er enormt fedt at du vil prøve at få en bedre søvn rutine, men samtidig skal du huske på ikke at være hård ved dig selv når det er svært.. Nyd det de dage hvor det lykkedes og de dage hvor du er nød til at tage en extra lur, der er det okay. Os med hækle-fejl i kysen har ofte brug for mere søvn eller ro end andre. Man kan feks bruge nogle afslapnings øvelser i stedet for lange lure om eftermiddagen.

  Husk ikke at være for hård ved dig selv søde.. <3
  Du er super sej og jeg håber alligevel det vil lykkedes for dig <3

  Kæmpe kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mandy Moo

  The more you sleep the more you will feel tired. Its a circle of going round and round. I wake up tired but force my self to get going every day and do not go back to bed during the day. Otherwise I cannot get a prpoper sleep pattern. I know you can do it xoxoxoxoxoxox

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny livsstil ....del 1.